БӨЛТІРІК ШЕШЕН СӨЗДЕРІНДЕГІ АДАМГЕРШІЛІК, ТƏЛІМ-ТƏРБИЕ ТАҚЫРЫБЫ - Шолпанбаева, Г.А.; Тихова, О.В. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2015)
Бұл мақалада Бөлтірік шешен сөздеріндегі адамгершілік, тəлім-тəрбие тақырыбы жайында айтылады. Бөлтірік шешен ұғымында, бұл жеті жетіні білу- адамгершілікке бастайтын жол, ал оны білмеу, адамгершілікке қарама- қайшы іс. Бұл сөзінде шешеннің балаға ең алдымен айтқаны- жеті атаңды білу.Бұл шынында жеті атамыздан, ежелгі бабаларымыздан қалған өсиет сөз.
Keywords: шешен; адамгершілік; мінез-құлық; ұлттық; жеті ата