ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР– ТӘРБИЕ НЕГІЗІ - Шолпанбаева, А.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада оқытудың заманауи әдістері мен формалары, қазіргі қоғамның ерекшеліктерін, технологиялық мүмкіндіктерді және соңғы ғылыми жетістіктерді ескеретін оқу үдерісіндегі инновациялық тәсілдер туралы айтылады. Қазіргі заманғы оқыту әдістеріне интерактивті технологияларды, жобалық әдістерді, проблемалық оқытуды, дараланған оқытуды және басқа да инновациялық тәсілдерді жатқызуға болады. Оның мақсаты – бүгінгі оқушылар үшін оқуды тартымды, қызықты және тиімді ету және олардың заманауи әлемге сәтті бейімделуі үшін қажетті дағдылар мен құзыреттерді дамытуға көмектесу.
Keywords: технология; форма; инновация; интерактив; әдіс–тәсіл; заманауи