БЕСІНШІ СЫНЫП ОҚУШЫЛАРЫНА БӨЛШЕКТЕРДІ ОҚЫТУДА ФУНКЦИОНАЛДЫҚ САУАТТЫЛЫҚТЫ ӨМІРЛІК МЫСАЛДАРМЕН ҚАЛЫПТАСТЫРУ - Демисенова, Ж.С.; Жақсыбай, Н.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2024)
Қазіргі білім беру жағдайында функционалдық сауаттылық табысты оқытудың маңызды аспектісіне айналды. Бұл мақалада біз бөлшектерді оқыту бесінші сынып оқушыларының математикалық білімін байытып қана қоймай, оларды нақты өмірлік жағдайларда қолдана алу мүмкіндігін жүзеге асыру мақсаттылығын айқындаймыз.
Keywords: функционалды сауаттылық; оқу сауаттылығы; бөлшектер; математикалық сауаттылық; интеграция