АЛТЫНСАРИННІҢ ҚАЗАҚ ҚАСІРЕТІНЕ КӨЗҚАРАСЫ - Шаяхмет, А.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада Ыбырай Алтынсариннің ағартушылық қызметі, оның сол тұстағы қазақ қасіретіне көзқарасы, қазақтың ұлттық салт-дəстүріне адалдығы жəне Ислам діні туралы көзқарасы көрсетілген.
Keywords: Алтынсарин; зар заман; мұғалім