ОҚУШЫЛАРДЫ ШЕҢБЕР ТАҚЫРЫБЫНА БАЙЛАНЫСТЫ ЕСЕПТЕРДІ ШЫҒАРУҒА ҮЙРЕТУ ӘДІСТЕМЕСІ - Идрисов, К.К.; Раисова, Г.Т. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Оқу қызметінің маңызды түрлерінің бірі ол есеп шығару, оның нәтижесінде математикалық теория игеріледі, оқушылардың шығармашылық қабілеттерін, өзіндік ойлауын, дамытады. Нақты тақырыпқа есеп шығаруды үйрету әдістемесі, жалпы есеп шығару принциптерінен құралатыны барлықтарына мәлім.Есептерді шеше алу қабілеті адамның математикалық даму деңгейін сипаттайды. Есептерді шешу кезінде теориялық білімді қолдануға, өз бетінше ойлауды, шығармашылық қабілеттерін дамытудың үлкен мүмкіндіктері бар, бұл сөзсіз мектепте математикалық білім берудің негізгі мақсатына - математиканың көмегімен тұлғаның тұтас дамуына қол жеткізуіне ықпал етеді. Сондықтан оқушыларға есептерді шешуге үйрету бойынша бағытталған жүйелі жұмыс жүргізу өте маңызды.
Keywords: шеңбер; оқыту әдістемесі; геометрия; планиметрия; әдіс; есеп шығару