ЮРИСЛИНГВИСТИКАНЫҢ ӨЗЕКТІ МƏСЕЛЕЛЕРІ - Тасбулатова, А.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл жұмыстың өзектілігі тілдің заңды қызмет етуінің əлеуметтік маңыздылығында жатыр жəне тілдік-сөйлеу құбылыстарын заңдастырудың теориялық негіздері мен тəжірибе үлгілерін жасау қажеттілігін анықтайды. Мақсаты: юрислингвистиканың ғылым ретіндегі қазіргі жағдайын жəне бүгінгі күні заңнаманың өзекті болып табылатын мəселелерін көрсету.
Keywords: тілдің инвективті қызметі; нормативтік құқықтық мəтін; юрислингвистика саласындағы лингвистикалық аспектілер