МЕКТЕПТЕ ОҚУШЫЛАРДЫ ТӘРБИЕЛЕУДІҢ ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫ: ТӘЖІРИБЕ, ПРОБЛЕМАЛАР ЖӘНЕ ШЕШІМДЕР - Сапаргалиева, А.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада білім беру жүйесіндегі балалар мен жастарды тәрбиелеудің құндылықтары, қазіргі кездегі мәселелер мен оларды шешу жолдары қарастырылады. Тәрбие процесінің өзгерістеріне әлеуметтік, мәдени және технологиялық факторлардың әсері талданып, осы мәселелерді шешу үшін кешенді тәсілдер ұсынылады. Мақалада отбасы тәрбиесін күшейту, мұғалімдердің рӛлін арттыру, ақпараттық технологиялардың тиімді қолданылуы, ұлттық құндылықтарды насихаттау, тәрбиелік жұмыстардың жүйелі жүргізілуі және жастардың әлеуметтік бейімделуін дамыту мәселелері қарастырылады.
Keywords: тәрбие; құндылықтар; балалар; жастар; білім беру жүйесі; отбасы тәрбиесі; мұғалімдердің рөлі; ақпараттық технологиялар; ұлттық құндылықтар; тәрбиелік жұмыс; әлеуметтік бейімделу