ТӘУЕЛСІЗДІК ЖЫЛДАРЫНДАҒЫ ҚАЗАҚ ӘҢГІМЕЛЕРІНІҢ КӨРКЕМДІК ЕРЕКШЕЛІГІ - Сейсембай, Т.Т.; Сейсембай, Г.А. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2015)
Мақалада тәуелсіздік кезеңіндегі қазақ проза жанрының шағын түрі әңгіменің даму сипаты, тақырыптық-идеялық бағыты мен түрлік ізденіс мәселесі сөз болады. Еліміз егемендік алғаннан кейінгі қазақ әңгімелерінің тақырыптық, стильдік, көркемдік әдіс тұрғысынан жаңаруы мен авторлық шешім, адам тағдырының бейнелену жаңашылдығы М.Мағауин шығармашылығы негізінде талданады. Әңгіме жанрындағы жаңашылдық, түр, көркемдiк әдiстәсiлдердi жетiлдiре түсудегі шығармашылық ізденістер, шығармалардағы ұлттық сипат туралы сөз болады.
Keywords: тәуелсіздік кезеңі; әңгіме жанры; тақырып; көркем тартыс; характер