БОЛАШАҚҚА БАҒДАР: РУХАНИ ЖАҢҒЫРУ» БАҒДАРЛАМАСЫ НЕГІЗІНДЕ СТУДЕНТТЕРДІҢ ҒЫЛЫМИ ІЗДЕНІСТЕРІНДЕГІ ПЕДАГОГИКАДАҒЫ ӨЗЕКТІ МӘСЕЛЕЛЕР - Едрес, Тоғжан Нұрланқызы; Ермаганбетова, Акбота Жаналыковна (My University, 2019)
Өзектілігі. Мақсаты. Ақпараттық коммуникативтік технологияның бірі онлайн түрде жүзеге асатын ойын платформалары.Ойын платформасы арқылы оқушыларға жаңа сабақты түсіндіруге,үй тапсырмасын сұрауға немесе өтілген материалды бекітуге өте тиімді. Мысалы, Kahoot - онлайн викториналар, тесттер және сауалнамалар жасау бойынша салыстырмалы түрде жаңа бағдарлама болып табылады. Оқушыларға жаңа сабақ түсіндіргенде өте қолайлы бағдарламаның бірі Prezzi.com интернет сервисі.Сонымен қатар, Quizizz.com, Socrative.com, Nearpod.com әртүрлі ойын платфармаларының сабақ өткізуде маңызы зор. Жобаның өзектілігі интернет сервистері арқылы оқушылардың сабаққа, белгілі бір пәнге деген қызуғушылығын арттыру. Актуальность. Цель. Одна из информационно-коммуникативных технологий- игровые платформы, реализуемые в онлайн режиме.С помощью игровой платформы учащимся очень полезно объяснить новый урок,спросить домашнее задание или закрепить пройденный материал. Например, Kahoot-это сравнительно новое приложение по созданию онлайн-викторин, тестов и опросов. Интернет сервис Prezzi.com это одна из наиболее приемлемых программ для учеников, которые объясняют новый урок. Кроме того, Quizizz.com, Socrative.com,Nearpod.com разнообразные игровые платформы имеют большое значение для проведения занятий.Актуальность проекта заключается в повышении интереса учащихся к урокам, определенному предмету через интернет сервисы. Relevance. Goal.One of the information and communication technologies is online gaming platforms.With the help of the game platform, it is very useful for students to explain a new lesson,ask for homework or consolidate the material. For example, Kahoot is a relatively new application for creating online quizzes, tests and surveys. Internet service Prezzi.com this is one of the most appropriate programs for students to explain a new lesson. In addition, Quizizz.com, Socrative.com,Nearpod.com different game platforms are important for the lessons. The relevance of the project is to increase students ' interest in the subject through Internet services.
Keywords: АКТ; ойын платфармалары; жаңа технологиялар; интернет сервисі; бағдарлама; ИКТ; игровые платформы; новые технологии; интернет сервис; программа; ICT; gaming platforms; new technologies; internet -service; program