ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ИДЕЯЛАРЫНЫҢ ҚАЗІРГІ ЗАМАНМЕН САБАҚТАСТЫҒЫ - Халыкова, Г.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл мақалада Қазақ халқының ұлы ағартушы-ұстазы Ыбырай Алтынсариннің педагогикалық идеялары туралы айтылады. Сонымен қатар оның идеяларының қазіргі заманмен үндесуі, сабақтастығы да мақаладан көрініс табады. Ыбырай Алтынсариннің ұлы мұрасы мəңгілік болашақ ұрпақтың таусылмас қазынасы екендігі туралы осы мақалада берілген.
Keywords: ағартушы; педагог; этнограф; идея; фольклоршы