ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ШЫҒАРМАЛАРЫНЫҢ ҚҰНДЫЛЫҒЫ - Тургаева, Г.А.; Кельдибаева, Б.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл жазылған мақала ұстаздарға әдістемелік жағынан сабақта қолдануға қажетті құрал ретінде қарастырылған. Мақаланы білім беру жүйесінде қосымша әдеби құрал ретінде қолдануға болады. Мақала қазақ тілі мен әдебиеті сабағында ақындар шығармаларының үндестігін көрсетуге арналған әдістемелік құрал. Ұлттық құндылықтарымызды дәріптей отырып, ақын шығармаларын оқыту басты назарда. Бүгінгі таңда Біртұтас тәрбиенің бағдарламасын негізге ала отырып, Ыбырай атамыздың шығармаларын насихаттап отырсақ нұр үстіне нұр болар еді.
Keywords: ұлы арманы; ұрпақ тәрбиесі; ұлағатты ұстаз; білім беру мәселесі; кәсіби құндылық; оқып тәлім алып келеді