МҰҒАЛІМНІҢ КƏСІБИ ДАМУЫ – ЗАМАН ТАЛАБЫ - Нұрболат, А.Қ.; Кенжембетова, Г.Н.; Акыжанова, Г.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі. Аталмыш мақалада педагогтердің тəжірибеде үздіксіз кəсіби дамып отыруы жайлы өз тəжірибесін ұштастыра отырып баяндайды. Бүгінгі мұғалімдер жан-жақты дамыған, білімі мен біліктілігін үнемі көтеріп отыратын, үздіксіз дамуға бет алған ұстаз болғанда ғана жетістікке жететінін нақты мысалдар келтіре отырып дəлелдейді. Педагог заманауи инновацияларды, түрлі оқыту технологияларын, болып жатқан өзгерістерді жан-жақты меңгеруі тиіс деп тұжырымдайды. Мұғалімнің кəсіби деңгейін дамыту бүгінгі таңда əдістемелік жұмысының жүйелі, жаңаша бағыт негізінде ұйымдастыруды көздейтіндігін айтып өтеді. Ұстаздың жеке тұлғалық қабілеті педагогикалық іс-əрекеттің ішкі мазмұнын құрап, мықты, өз ісінің шебері етіп қалыптасуы үшін тынымсыз еңбектенуі тиіс екендігі айтылады.
Keywords: Кəсіби даму; Заманауи ұстаз; инновациялық технология; білім; біліктілік; мұғалім мəртебесі