ЖАҢАРТЫЛҒАН БІЛІМ МАЗМҰНЫНА КӨШУ АЯСЫНДА ОҚУШЫЛАРДЫҢ ТІЛДІК ДАҒДЫЛАРЫН ДАМЫТУ - Жаканова, М.С.; Орынбаева, Г.Т.; Ескожина, А.Ш.; Усенова, А.Т. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
Қоғамның өзгеруімен байланысты білім беру әдістері де білім көлемі де үнемі өзгеріп отырады. Ол білім беру заңдылықтарына байланысты өзгеріп дамып отырады. Біз ұстаздар қауымы қандай болмасын жаңалыққа құлақ түре жүретініміз айқын. Жаңа технологияларды сабақта қолданудың тиімділігін қашан да жолға қоярымыз анық. Білім мазмұнының жаңаруымен қатар, оқытудың әдіс-тәсілдері мен әртүрлі құралдарын қолданудың тиімділігін арттыру Қазақстан 2030 стратегиялық бағдарламасы білім берудің ұлттық моделінің қалыптасуына үлес қосу.Қазақстанның білім беру жүйесін әлемдік білім беру кеңестігіне кіріктіру.
Keywords: Жаңартылған білім мазмұны; тілдік дағдылар; заман талабы; тыңдалым; айтылым; оқылым; жазылым