БОЛАШАҒЫ ЖАРҚЫН «МӘҢГІЛІК ЕЛ» - Койтбаева, З.А.; Айткужиева, Р.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Өзектілігі және мақсаты: Қазіргі ғылым мен техниканың қарыштап дамыған заманында өскелең ұрпақтың рухани жан дүниесінің тоқырауға ұшырап бара жатқандығын айтып, көпшілік қауым үлкен мәселе көтеріп жатыр. Осындай келеңсіздіктің алдын алу, тек білім мен тәрбие алу жолында ғана техниканың көмегіне жүгіну, бала тәрбиесі мен денсаулығына едәуір қолайсыздық тудыратын тұстарын ескеру бағытында нәтижелі жұмыстар атқарылу керектігі сезіледі. Бұл бағыттағы жұмыстардың негізгі мақсаты – «Мәңгілік ел» – патриоттық актісіндегі Мәңгілік елдің Мызғымас жеті тұғырын білім мен тәрбие беру үрдісінде кең насихаттау, халқымыздың өміршең тәжірибесіне толы бай мұрасын, ұлттық құндылықтарын шәкірт бойына сіңіру болып табылады. Бұл мақалада жалпы білім беру мекемелерінде «Мәңгілік ел» жалпыұлттық патриоттық идеясы мен Патриоттық Актісін жүзеге асырудың тиімді жолдары қарастырылып, жас ұрпақтың бойына басты құндылықтарды сіңірудің маңыздылығы ашып көрсетіледі.
Keywords: «Мәңгілік ел»; «Рухани жаңғыру»; тәуелсіздік; тәрбие; құндылық