БӨЛМЕ ӨСІМДІКТЕРІНІҢ ФИТОНЦИДТІК ҚАСИЕТІ - Абжапарова, А.С.; Таштамирова, З.Э. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: бөлме өсімдіктері жəне олардың құрамындағы ұшатын заттар – фитонцидтер мөлшерін анықтау жəне фитонцидті өсімдіктердің сан алуан түрін сипаттап көрсету. Құрамындағы фитонциді бар бөлме өсімдіктерін анықтау, зерттеу. Құрамындағы фитонцидті заттары бар өсімдіктер қоршаған орта мен тірі организмдердің денсаулығына өте пайдалы екендігін дəлелдеу. Мақсаты: Бөлме өсімдіктердің түрлерін анықтай отырып, олардың құрамындағы фитонцидтік заттардың бір-бірінен айырмашылық үлестерін байқау.
Keywords: бөлме өсімдіктері; фитонцидті заттар; фитонцидті бөлме өсімдіктері; бактерия; вирустар