БІЛІМ БЕРУ ҰЙЫМДАРЫНДА ҚАУІПСІЗДІК ЖӘНЕ ҚОЛДАУШЫ БІЛІМ БЕРУ ОРТАСЫН ҚҰРУДЫҢ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫ - Тлеуова, Ж.К.; Баймухаметова, Г.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақала ғылыми–теориялық және қолданбалы педагогикалық маңызы бар маңызды мәселеге арналған маңыздылығы–педагогикалық жоғары оқу орнының қауіпсіз білім беру ортасын қамтамасыз ету мәселесі инновациялық педагогикалық технологиялар арқылы профиль. Авторлар заңды түрде талдау жасайды «қауіпсіздік» сияқты категориялар мен ұғымдардың семантикалық мәні шеңберіндегі зерттеу проблемалық өрісі, «қауіпсіз білім беру ортасы» «инновациялық педагогикалық қызмет» және «инновациялық педагогикалық технология». Мақалада педагогикалық университеттің қауіпсіз білім беру ортасын қамтамасыз етуде инновациялық педагогикалық технологияларды қолдану мүмкіндіктері негізделген.
Keywords: қауіпсіздік; инновации; шығармашылық; бостандық; қажеттік