ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ШЫҒАРМАЛАРЫ БАСТАУЫШ МЕКТЕПТЕ - Бекмаганбетова, Г.К.; Дильдибекова, Г.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Берілген мақалада автор жаңашыл педагог Ы.Алтынсариннің педагогикалық идеяларының өзектілігін көрсетеді. Оның еңбектері мектеп мұғалімдері үшін бағдар екені туралы айтылады. Автор мұғалім қызметінде Ы.Алтынсариннің педагогикалық мұрасын халықаралық PIRLS зерттеуіне білім алушыларды дайындау үшін қалай қолдануға болатынына мысал келтірілген.
Keywords: Ы.Алтынсариннің өмірі; педагогикалық жолы; оқу сауаттылығы; PIRLS зерттеуі; тапсырмалар