БІЛІМ МАЗМҰНЫН ЖАҢАРТУ ЖАҒДАЙЫНДА ОҚУШЫЛАРДЫҢ ФУНКЦИОНАЛДЫҚ САУАТТЫЛЫҚТАРЫН АРТТЫРУ - Омаров, Б.Ш.; Бексултанова, Р.К.; Ермаганбетова, А.Ж. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
Бұл мақалада Қазақстандағы орта білімнің жаңартылған мазмұны тұрғысынан мектеп оқушыларының функционалдық сауаттылығын дамытуда мұғалімнің рөлі қарастырылады. Сонымен қатар, оқушылардың әлеуметтік-педагогикалық нәтижелеріне жету үшін педагогикалық білімдерді, дағдыларды, кәсіптік маңызды тұлғалық қасиеттерді интеграциялау сияқты қасиеттер қарастырылады. Сабақтарда қолданылатын белсенді оқыту әдістері функционалдық сауаттылықты дамытуға ықпал етеді.
Keywords: мектеп оқушыларының функционалдық сауаттылығы; орта білімнің жаңартылған оқу мазмұны; белсенді оқыту әдістері