ОҚУШЫЛАРҒА СƏНДІК ҚОЛДАНБАЛЫ ӨНЕРДІ ҚАЗАҚ ҰЛТТЫҚ КИІМДЕРІН ҮЛГІЛЕУ НЕГІЗІНДЕ ҮЙРЕТУДІҢ МАҢЫЗЫ - Аймагамбетова, А.Б.; Абдимоминова, Д.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада «сəндік-қолданбалы өнер» ұғымына жан-жақты талдау жасалынып, оқу- шыларға сəндік қолданбалы өнерді қазақ ұлттық киімдерін үлгілеу негізінде үйретудің маңыздылығы мен рухани жаңғыру аясындағы оның рөлі жайлы өзекті мəселелер қарастырылған.