ЖАҢАРТЫЛҒАН БАҒДАРЛАМА - БІЛІМ БЕРУДІҢ ЖАҢА МАЗМҰНЫ - Дюкова, А.М.; Жиенбаева, Н.А. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
Мақалада орта білім берудің мазмұнын құрудың теориясы мен тәжірибесіне терең талдау жасалып, оны жаңартудың педагогикалық-психологиялық ерекшеліктері қазіргі көзқарастар тұрғысынан қарастырылған. Осы мақала арқылы еліміздің жарқын болашағы, мектеп болашағы ұстаздардың ізденісінде, балаларға деген сүйіспеншілігінде, кәсіби деңгейіне байланысты екендігін жеткізу, қазіргі заманға сай оқушылардың функционалдық сауаттылығын қалыптастыруда жаңартылған бағдарламаның үлесі көп екенін көрсетуді мақсат еттік.
Keywords: бағдарлама; тыңдалым; айтылым; оқылым; жазылым; мақсат; бағалау; құндылықтар