РУХАНИ ЖАҢҒЫРУ БАҒДАРЛАМАСЫНЫҢ БІЛІМ САЛАСЫНА ЕНГІЗГЕН ӨЗГЕРІСТЕРІ - Халыкова, Гаухар Алтаевна (My University, 2019)
Бұл мақалада Елбасы Н.Ə.Назарбаевтың «Болашаққа бағдар: рухани жаңғыру» бағдарламасында білім саласына енгізген өзгерістері туралы өзекті мəселе көтеріліп отыр. Жаңа технологияларды қолдану, Назарбаев зияткерлік мектептерін ашу, Латын əліпбиіне көшу, 100 жаңа оқулық басып шығару сияқты мəселелер айтылуда. В этой статье излагаются изменения образовательной сферы в программе Президента Республики Казахстан Н.А. Назарбаева «Болашаққа бағдар: Рухани жаңғыру». Были рассмотрены вопросы такие как, использование новых технологий, открытие Назарбаевских интеллектуальных школ, переход на латинский алфавит, издание 100 новых учебников. This article outlines changes educational sector in the program of the President of the Republic of Kazakhstan N.A. Nazarbayev «Bolashakka bagdar: Ruhani zhangyru». Issues such as the use of new technologies, the opening of Nazarbayev intellectual schools, the transition to the latin alphabet, the publication of 100 new textbooks were discussed.
Keywords: Рухани жаңғыру; бағдарлама; білім; латын əліпбиі; Духовное обновление; программа; образование; латинский алфавит; sprirititual renewal; program; education; latin alphabet