СТУДЕНТТЕРДІҢ АИТВ/ЖИТС–МЕН ӨМІР СҮРЕТІН АДАМДАРҒА ДЕГЕН ӘЛЕУМЕТТІК КӨЗҚАРАС - Аманкелдиева, А.П.; Абушахметова, А.Р. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
АИТВ – заманауи қоғамның маңызды әлеуметтік мәселелерінің бірі. Алайда, жұқтырған адамдарға қатысты стигматизация мен стереотиптер әлі де кең таралған. Мақалада студенттердің АИТВ–мен өмір сүретін адамдарға деген көзқарасы зерттелді. Нәтижелер жастар арасында бұл тақырып бойынша білім бар болғанымен, стигматизация деңгейінің жоғары екенін көрсетті.
Keywords: АИТВ; ЖИТС; стереотиптер; стигматизация; дискриминация