ҚАЗАҚ ТІЛІ МЕН ƏДЕБИЕТІ САБАҚТАРЫНДА «РУХАНИ ЖАҢҒЫРУ» БАҒЫТТАРЫН ІСКЕ АСЫРУ ЖОЛДАРЫ - Шолпанбаева, Г.А.; Темирбаева, Д.М.; Дмитриенко, Я.В. (publisher of Kostanay state pedagogical university, 2020)
Бұл мақалада Елбасымыздың «Болашаққа бағдар: Рухани жаңғыру» атты мақаласын іске асыруда жас ұрпақтың бойына ұлтымыздың рухани құндылықтарын сіңіріп, ұлттық рухымызды мəңгі қалдыру үшін қандай іс-шаралар жүргізілгені қарастырылған. Оқу-тəрбие үрдісінің негізгі құралы Абай шығармаларын оқытудан басталатыны көпшілікке мəлім, оны заман талабына сай оқушы санасына жеткізу мұғалімнің шеберлігі мен басты парызы екенін дəлелдеуге тырыстық. Жеткіншектерді өмірге бейімдей отырып тəрбиелеуді, білім беруді басты міндетіміз екенін жеткізуге талпындық.
Keywords: жетілдіру; заман талабы; қалыптастыру; құндылық; рухани жаңғыру; сана-сезім; салт-дəстүр; тəрбиелеу