КОЛЛЕДЖ СТУДЕНТТЕРІНІҢ ӘЛЕУМЕТТІК БЕЛСЕНДІ ҰСТАНЫМДАРЫН ҚАЛЫПТАСТЫРУДЫҢ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ШАРТТАРЫ - Амангельді, Ғазиза; Утегенова, Бибикуль Мазановна (My University, 2019)
Өзектілігі. Мақсаты. Бұл мақалада колледж студенттерінің әлеуметтік белсенді ұстанымдарын қалыптастырудың педагогикалық шарттары құрастырылған. Әлеуметтік белсенді ұстанымдарды қалыптастырудың жолдары мен өзіндік ерекшеліктері, негізгі шарттары қарастырылған. Әлеуметтік ұстаным аясында студент жастардың атқаратын іс-шаралары мен әлеуметтік жоба жайында баяндалған. Актуальность. Цель.В данной статье разработаны педагогические условия формирования социально-активной позиции студентов колледжа. Рассмотрены основные условия, особенности и пути формирования социально-активной позиции. В рамках социальной позиции студенты рассказывают о мероприятиях, проводимых студенческой молодежью и социальных проектах. Relevance. Goal. In this article pedagogical conditions of formation of socially active position of students of College are developed. The basic conditions, features and ways of formation of socially active position are considered. As part of the social position, students talk about the activities carried out by students and social projects.
Keywords: Студент; Әлеумет; әлеуметтік ұстаным; әлеуметтік сана; әлеуметтік белсенділік; әлеуметтік енжарлық; әлеуметтік көнбістік; Студент; Социум; социальная позиция; социальное сознание; социальная активность; социальная пассивность; социальная пассивность; Student; Society; social position; social consciousness; social activity; social passivity; social passivity