Ы. АЛТЫНСАРИН ШЫҒАРМАЛАРЫНДАҒЫ ФОЛЬКЛОР: ТИПТІК ОБРАЗДАР МЕН ДИДАКТИКАЛЫҚ САРЫНДАР - Әбсадық, А.А.; Қорғанбек, Б.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Ағартушы Ы.Алтынсариннің педагогикалық мұрасында фольклорлық шығармалардың орны ерекше. Халық туындыларының озық үлігерін педагог жазушы өзі құрастырған Қырғыз хрестоматиясы оқулығына кең пайдаланған. Мақалада Ы.Алтынсарин шығармаларындағы фольклорлық туындылардағы типтік образдар ментұрақты сюжеттерді тәрбие құралы ретінде пайдалану ерекшеліктері талданады.
Keywords: Алтынсарин; фольклорлық образ; типтендіру; тәрбие; хрестоматия