МЕКТЕП ЖАСЫНА ДЕЙІНГІ БАЛАЛАРДЫҢ АДАМГЕРШІЛІК–РУХАНИ ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫН ҚАЛЫПТАСТЫРУ - Молдахметова, Г.М.; Испаева, Б.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мектепке дейінгі балаларға, әсіресе ересек балаларға туған өлкесіне, туған табиғатына, өз Отанына деген сүйіспеншілік сезімі қолжетімді. Бұл баланың рухани–адамгершілік әлеуетінің жан–жақты дамуының бастауы болып табылады, ол танымда туылып, мақсатты тәрбиелеу процесінде қалыптасады.
Keywords: адамгершілік; үлкенге құрмет; кішіге ізеттілік таныту; достық; мейірімділік