КІРІКТІРІЛГЕН САБАҚТАРДЫҢ ОҚУШЫЛАРДА КӨПТІЛДІЛІК ДАҒДЫЛАРЫН ДАМЫТУДЫҢ ТИІМДІ ЖОЛДАРЫ - Рахимова, Эльмира Ерсалимовна; Елеусизова, Гульнара Досымхановна (My University, 2019)
Кіріктірілген сабақтарда жұмыс жасау барысында мұғалім оқушының өзін ізденуге жетелейді, ойлауға үйретеді. Педагогикалық технология оқушылардың жеке басын дамыту мен білім беру мақсатына жету жолындағы педагогикалық қызметінің, іс-əрекетінің жүйелі дамып отыратын жобасы ретінде оқушы белсенділігін арттыруды көздейді. Во время работы на интегрированных уроках учитель ведет учащихся к поискам, учит мыслить. Педагогическая технология предполагает повышение активности учащихся как системно развивающегося проекта педагогической деятельности, деятельности учащихся на пути достижения образовательных целей и развития личности. While working on integrated lessons, the teacher leads students to the search, teaches them to think. Pedagogical technology involves increasing the activity of students as a systemically developing project of pedagogical activity, the activities of students to achieve educational goals and personal development.
Keywords: көптілділік; кіріктірілген; тиімділік; қазақ тілі; ағылшын тілі; интегрированный; эффективность,; казахский язык; английский язык; multilingualism; integrated; efficiency; Kazakh; English