ОҚУШЫЛАРДЫҢ ҒЫЛЫМИ ЖҰМЫСТАРЫН ҰЙЫМДАСТЫРУДА ФИТОХИМИЯЛЫҚ АНАЛИЗДІҢ МАҢЫЗЫ - Абдыкаликова, Қ.А.; Маханбетжан, М.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Табиғаттан алынатын дəрілік өсімдіктерге қазіргі уақытта қатты көңіл бөлінуде, сұраныс артуда. Оларға деген сұраныстың артуының басты себебі- олардың біріншіден табиғи, ал екіншіден адам ағзасына кері əсерінің аз болуы. Мақсаты: ұсынылып отырған зерттеу əдістемесін студенттер, мектеп мұғалімдері оқушылардың ғылыми-зерттеу жұмыстарын ұйымдастыру кезінде пайдалануға болатындығы.
Keywords: Дəрілік өсімдіктер; фитохимия; адыраспан; қырықбуын; алкалоид; флавоноид