ҚАЗАҚ ТІЛІ САБАҚТАРЫНДА БЕЛСЕНДІ ӘДІСТЕРДІ ПАЙДАЛАНА ОТЫРЫП, ОҚУШЫЛАРДЫҢ ТІЛДІК ҚҰЗЫРЕТТІЛІКТЕРІН ДАМЫТУ - Шалдыбаева, Б.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Ұсынылып отырған мақалада мұғалім қазақ тілі сабақтарында белсенді әдістердің теориялық және практикалық негіздерін қолдану тәжірибесімен бөлісті. Осы негіздер 21 ғасырда қажетті оқушылардың дағдыларын шығармашылық, коммуникативтік, сараптамалық ойлау ынтымақтастыққа ықпал ететін тілдік құзыреттілікті дамытуда мүмкінді береді. Мұғалім бағыттайды, кеңес береді және бақылайды, оқушылар өз бетімен жоспарлайды, орындайды, өздері талдайды және өздері бағалайды.
Keywords: белсенді әдістер; дамыту; тұлға; тілдік құзыреттілік; мұғалім; оқушы; әдіс