ЖАНАТ ƏСКЕРБЕКҚЫЗЫ ПОЭЗИЯСЫНДАҒЫ ƏЙЕЛ БОЛМЫСЫНЫҢ ЖАЛҒЫЗДЫҚҚА ҰМТЫЛЫСЫ - Сейсембай, Г.А.; Сексенбай, Ж.М. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2018)
Бұл мақалада қазіргі қазақ поэзиясының өкілі Жанат Əскербекқызының шығармашылығындағы лирикалық өлеңдерге талдау жасалды. Ақын Жанат Əскербекқызы шығармашылығы негізінде əйел ақындардың тұлғалық болмысы жайлы сөз етіліп, өмір сүру пəлсапасы мен психологизм мəселелерінің өлеңде өрнектелу əдістері талданған.
Keywords: қазіргі қазақ поэзиясы; Жанат Əскербекқызы; экзистенциализм; психологизм; лирикалық өлеңдер