ЗДОРОВЬЕСБЕРЕГАЮЩИЕ ТЕХНОЛОГИИ КАК ФАКТОР СОХРАНЕНИЯ ЗДОРОВЬЯ ШКОЛЬНИКОВ - Досмагамбетов, В.Ш. (My University, 2019)
Актуальность; материалы статьи дают представление о здоровьесберегающих технологиях, их назначении в школе. Цель: актуализируются проблемы здоровьесбережения для современной школы, дается теоретическое осмысление данной проблемы в научной литературе и практике школ. Предлагаются краткие характеристики различных видов здоровьесберегающих технологий в школе. Өзектілігі:Мақалады мəселелері салауатты өмір сүру технологияларының маңызыдылығы мен мектеп тəжірибесінде пайдалану жолдары анеықталған. Мақсаты сау өмір сүруді өзекті екендігі дəлелдеу, сонымен қатар ғылыми əдебиеттерде аталған мəселені теориялық тұрғыда зерттеу. Мақалада қысқартылған түрде салауатты өмір сүру қалпын қалыптастыру технологияларының түрлері сипатталаған. Түйінді сөздер:сау өмір сұру қалпы, салауатты өмір
Keywords: здоровьесбережение; здоровьесберегающие технологии; основа жизнедеятельности; сау өмір сұру қалпы; салауатты өмір сүру технологиялары; өмірліқ əрекеттестік