ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ШЫҒАРМАЛАРЫНЫҢ КӨРКЕМДІК ЕРЕКШЕЛІГІ (ТЕҢЕУ, ЭПИТЕТ ҚОЛДАНЫСЫ) - Бекбосынова, А.Х.; Бектемисова, А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Мақалада Ыбырай Алтынсарин шығармаларында кездесетін теңеу мен эпитеттің қолданылу ерекшелігі, ағартушының теңеу мен эпитетті берудегі озық ойлары, олардың тəрбиелік мəні толығымен талданған. Сондай-ақ, осы тақырып аясында жазылған ғылыми еңбектерге тоқталып, ғалымдардың пікірлерін сараладық. Оларды топтарға бөліп қарастырдық.
Keywords: көркемдік ерекшелік; теңеу; эпитет; ұлттық таным