КОМАНДАМЕН ЖҰМЫС ТИІМДІ ӨЗАРАƏРЕКЕТТЕСУДІҢ ФАКТОРЫ РЕТІНДЕ - Ардабаева, Б.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі. Бүгінгі таңда білім берудің жаңартылған мазмұнының бағдарламаларын іске асыру аясында білім беру процесіне қатысушылардың іс-əрекеттері ортақ мақсаттарға қол жеткізуге ықпал ететін бірлескен ортада болуына көп көңіл бөлінеді. Əрбір педагогті басқару процесіне қосу арқылы бірлескен қызмет заманауи талаптарға сəйкес келетін мектепті дамытуға бағытталған. Бұл үшін процесті басқарудың тиімді құралдары, оның ішінде оқыту мен оқыту процесін іске асыратын командада мұғалімдердің жұмысын ұйымдастырудың əдістері мен тəсілдері қажет. Мақсаты. Командадағы жұмыстың тиімділігі мен нəтиженің табыстылығына бағытталған өзара əрекеттесудің факторларын көрсету.
Keywords: команда; ынтымақтастық; өзара əрекеттесу; мақсат; удеріс