МАТЕМАТИКАЛЫҚ САУАТТЫЛЫҚ: БОЛАШАҚТЫҢ КІЛТІ - Бекбосынова, А.Р. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада мектептегі математикалық сауаттылықты оқытуда инновациялық технологияларды қолданудың маңыздылығы қарастырылады. Ақпараттық–коммуникациялық технологиялар, электронды оқыту платформалары, STEM оқыту әдісі және геймификация арқылы оқушылардың пәнге деген қызығушылығы артып, жеке оқыту мүмкіндігі кеңейе түседі. Мақалада осы құралдардың оқушылардың логикалық ойлау қабілеттерін дамытуға және математика пәнін күнделікті өмірде қолдануға ықпалы талданады.
Keywords: Математикалық сауаттылық; инновациялық технологиялар; ақпараттық–коммуникациялық технологиялар (АКТ); электронды оқыту платформалары; STEM әдісі; геймификация; логикалық ойлау; жеке оқыту