5-СЫНЫПТЫҢ ҚАЗАҚ ƏДЕБИЕТІ ПƏНІНДЕГІ ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ƏҢГІМЕЛЕРІН ОҚУ БАҒДАРЛАМАСЫНЫҢ МАҚСАТТАРЫНА САЙ ОҚЫТУДЫҢ ТИІМДІЛІГІ - Ескожина, С.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Баяндамада мұғалім Ы.Алтынсарин əңгімелерін оқыту барысындағы тиімді тəсілдерімен бөліскен. Педагог əр сабағында оқу бағдарламасына сай мақсаттар арқылы автордың шығармасының мазмұнын, идеясын нақты тапсырмалар арқылы меңгертуге тырысқан. Жұмысында мақсаттарды ашып көрсете отырып, сəйкесінше əдістерінің тиімділігін анықтаған.
Keywords: оқу бағдарламасы; оқу мақсаттары; автор; шығарма идеясы; тапсырмалар; құндылық; образ