БАСТАУЫШ СЫНЫПТА ЕРЕКШЕ БІЛІМ БЕРУ ҚАЖЕТТІЛІГІН ТАЛАП ЕТЕТІН БАЛАЛАРДЫ ОҚЫТУ ЕРЕКШЕЛІГІ - Жаныбекова, Ж.К.; Утегенова, Г.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Бұл мақалада зияты зақымдалған балаларды оқытудың түзету бағыттары жайында жалпылама сипаттама беріледі. Зиятында ауытқушылығы бар оқушылардың психикалық және физикалық даму кемшіліктерін түзету - осы кемшіліктердің алдын алу және қалыпты балалармен теңестіру деп түсіндіріледі. Оқушылардың жеке дамуындағы алға жылжуына қарай пәндік оқытуға кӛшу жүзеге асырылады.
Keywords: ауытқушылық; зият; түзету; коммуникативтік; сенсорлық