ТҮЙІНДЕС ЕСЕБІН ШЫҒАРУЫ - Еркен, Ə.Б.; Байманқұлов, Ə.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Жұмыста қанықпаған топырақтағы жылу алмасу процесінің кері есебі зерттеледі. Шеткі жағдайлары бар жалпыланған жылу өткізгіштік коэффициентін анықтаудың математикалық моделі қарастырылады. Жер бетіндегі топырақ пен ауа температурасы белгіленеді. Көмекші есепті қолдана отырып, дифференциалды есепті шешудің априорлық бағалауларын шығару үшін тікелей дифференциалды есептің конъюгативті есеп құрылады.