БІЛІМНІҢ САЛТАНАТ ҚҰРУЫ РУХАНИ ЖАҢҒЫРУ БОЛАШАҚҚА БАСТАР ЖОЛ… - Мухамбетжанова, Замзагул Сабитбековна; Колдасбаева, Екатерина Досановна (My University, 2019)
Рухани жаңғыру, жаңа жағдайда жаңғыру, ұлттық жаңғыру, ұлтттық сананың кемелденуі қазақ елінің болашағының айқын жолына бастау болып табылады. Менің бұл мақаламда ұлт кұшбасшшысының «Болашақа бағдар: рухани жаңғыру» бағдарламасының барлық бағыттарын қамтыдым. Елбасының бұл идеясы қазақ жастарының тарихқа деген көзқарасын түзету мен ұлттық бірегейлікті сақтап, ұлттық сана сезімінің көк жиегін кеңейті болып отыр. Рухани жангыру обновление в новом случае, национальное возрождение, созревание национального самосознания - начало ясного пути будущего казахского народа. В этой статье я осветил все аспекты общенациональной программы лидера «Ориентация будущего: духовное обновление». Эта идея главы государства состоит в том, чтобы улучшить отношение казахстанской молодежи к истории, сохранить национальную идентичность и расширить синюю границу национального самосознания. Spiritual renewal, renewal in the new case, national revival, maturation of national consciousness are the beginning of a clear path of the future of the Kazakh people. In this article, I covered all aspects of the nation-wide leader'sprogram "The Orientation of the Future: Spiritual Renewal". This idea of the Head of the State is to improve the attitude of Kazakh youth to history and to preserve national identity and to extend the blue border of national consciousness
Keywords: Рухани жаңғыру; оқулық; ұстаз; дамыған ел; болашақ; Обновление сознания; учебник; педагог; развитая страна; будущее; renewal of consciousness; textbook; educator; developing country; future