МҮМКІНДІГІ ШЕКТЕУЛІ АДАМДАРҒА АРНАЛҒАН ВЕБ–РЕСУРСТАРҒА ТАЛДАУ ЖАСАУ - Ермеков, А.С.; Кузенбаев, Б.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Интернеттің жылдам өсуі көптеген адамдар үшін ақпаратқа қол жетімділікті едәуір кеңейтті, бірақ мүмкіндігі шектеулі адамдар үшін бұл қол жетімділік әрдайым бірдей бола бермейді. Бұл мақалада мүмкіндігі шектеулі адамдар үшін функционалдылықты қолдайтын ақпараттық веб–ресурстарды зерттеу мен талдаулар ұсынылады. Осы ресурстардың қол жетімділігінің қазіргі жағдайы зерттелінеді, жақсартулар жасалуы мүмкін бағыттары анықталады және мүгедектерге қол жетімділікті арттыру шешімдері ұсынылады. Бұл зерттеудің мақсаты қол жетімділіктің маңыздылығы туралы хабардарлықты арттыру және мүмкіндігі шектеулі адамдар үшін пайдаланушы тәжірибесін жақсарту үшін веб–әзірлеушілер мен дизайнерлерге ұсыныстар беру болып табылады.
Keywords: интернет; қол жетімділік; веб–сайт; мүмкіндігі шектеулі адамдар