ТЕҢІЗ ШЕКАРАСЫНЫҢ АЙҚЫНДАЛУЫ. КАСПИЙ МӘСЕЛЕСІ - Тастекова, Г.Б; Демисенова, С. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2015)
Бұл мақалада Қазақстан Республикасының Каспий теңізі бойынша өтетін су шекараларының анықталуы қарастырылған. Каспийдің мәртебесі бойынша РФ, Иран, Әзірбайжан, Түрікменстан елдерінің ұстанған көзқарастары талданған
Keywords: теңіз; шекара; мұнай; баррель; мәртебе