ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННЫҢ ҚЫЗМЕТІ ҚАЗІРГІ БІЛІМ МЕКЕМЕ БАСШЫСЫНЫҢ ҚЫЗМЕТІМЕН БАЙЛАНЫСЫ - Жабакова, А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Мақалада педагог, ағартушы Ыбырай Алтынсариннің идеялары мен көзқарастарының жалғасы ретінде қазіргі білім беру мекемесінің инновациялық процестері қарастырылады. Басшының оларды ұйымдастырудағы жəне оқу орнының тəжірибесіне енгізудегі рөлі ұсынылған. Педагог, білім алушы тұлғасының рухани жəне адамгершілік өсуінің маңыздылығына назар аударылды. Мақсаты: Ыбырай Алтынсариннің өмірін зерттеу, Ыбырай Алтынсариннің тұлға, педагог, ағартушы ретінде оқу орнының басшысы ретінде қалыптасуына əсер еткен жағдайларды, фактілерді зерттеу.
Keywords: инновациялар; рухани; жетілдіру; мəдениет; прогрессивті; мұра; басқару; басшы