ОҚУ-ТƏРБИЕ ҮДЕРІСІНДЕ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ҚАРЫМ-ҚАТЫНАСТЫҢ ТИІМДІЛІГІ - Куркбасова, Гульден Саматовна (My University, 2018)
Аннотация Бұл мақалада жоғары оқу орнында оқу-тəрбие үдерісіндегі оқытушылар мен білім алушылардың қарым-қатынасы туралы, педагогикалық іс-əрекеттің негізінде олардың бойында қалыптасатын құндылықтардың болашақ кəсіби маман ретінде даярлауға негізгі рөл атқаратынын қарастырылған. Білім беру жүйесінің барлық буынында педагогикалық іс-əрекеттің тиімділігі оқытушы мен білім алушылардың өзара əрекеттесуі мен өзара қатынас жасау деңгейлерімен анықталады. Сондықтан оқытушының қарым-қатынасты тиімді ұйымдастыра алуы жоғары мектептегі де оқу-тəрбие іс-əрекетін жоғары деңгейде жетілдіруге болады. Осы психологиялық ерекшеліктерге байланысты əлеуметтік позицияның əсерінен студенттің қоғамдық пайдалы іс-əрекетке, оқуға деген қатынасы өзгереді. Белгілі бір болашақ мамандыққа деген байланыс қалыптасады. Аннотация В данной статье рассматриваются вопросы о взаимоотношениях преподавателей и обучающихся в учебно-воспитательном процессе вуза, о том, что ценности, формируемые на основе педагогической деятельности, играют ключевую роль в подготовке будущих специалистов. Эффективность педагогической деятельности во всех звеньях системы образования определяется уровнем взаимодействия и взаимодействия преподавателя и обучающихся. Поэтому умение преподавателя эффективно организовать общение можно совершенствовать на высоком уровне учебно-воспитательную деятельность в Высшей школе. В связи с этими психологическими особенностями, под влиянием социальной позиции изменяется отношение студента к общественно полезной деятельности, обучению. У будущего формируется отношение к определенной профессии. Abstract This article discusses the relationship between teachers and students in the educational process of the University, the values formed on the basis of pedagogical activity, play a key role in the training of future professionals. The effectiveness of pedagogical activity at all levels of the education system is determined by the level of interaction and interaction between the teacher and students. Therefore, the ability of the teacher to effectively organize communication can be improved at a high level of educational activities in high education. In connection with these psychological characteristics, under the influence of social position changes the student's attitude to socially useful activities, learning. The future is formed with respect to a particular profession.
Keywords: студент; қарым-қатынас; педагогикалық қарым-қатынас; кəсіби мама; общение; педагогическое общение; профессиональный специалист; tudent; communication; pedagogical communication; professional specialist