ТƏУЕЛСІЗДІК – ЕЛІМІЗДІҢ БАҒА ЖЕТПЕС БАЙЛЫҒЫ - Жұмағазы, Б.Е.; Абжанова, А.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Тəуелсіздік – бабалар аңсауы, ұрпақтың қолы жеткен киелі кезең. Тəуелсіздік – таңбасы таста, қаны қара жердің тамырында жатқан құдіретті сөз. Тəуелсіздік – еліміздің баға жетпес байлығы. Тəуелсіз – əлемдегі ең құдіретті сөз. Ел еркіндігі. «Тəуелсіздік пен егемендік» – деген егіз ұғым десек, «тəуелсіздік»атты киелі ұғымның қайғы-қасіретсіз келмегенін жадымызда ұстасақ,келешегіміздің жарқын болатыны сөзсіз.