ИННОВАЦИЯЛЫҚ ƏДІС-ТƏСІЛДЕРДІҢ ОҚЫТУ ҮРДІСІНДЕГІ ТИІМДІЛІГІ - Ахметбекова, Бақытгүл Русланқызы; Нұрқанова Мариям Дюсенқызы, Мариям Дюсенқызы (My University, 2019)
Өзектілігі: Сындарлы оқыту теориясы негізінде білім алған оқушы өзін еркін ұстап, ойын дəл жеткізе алатын, сыни тұрғыдан ойлай алатын, тұжырым жасай білетін, бірін-бірі бағалай алатын, көшбасшы бола алатындай тұлға болып қалыптасатынына күмəніміз болмайды. Демек, сол əдіс-тəсілдерді тиімді де оңтайлы жолмен жүзеге асыру арқылы, баланың даралық дарындылығы мен талантын ескере отырып, бəсекеге қабілетті тұлғаны жетілдіру ұстазға жүктелетін жауапкершілік болып отыр.Мақсаты: Еліміздің болашағы – бүгінгі мектеп оқушыларын бəсекеге қабілетті тұлға етіп тəрбиелеу терең білімді, кəсіби алғыр, жоғары білікті ұстазға байланысты деген ойды жеткізу. Актуальность: Ученик, получившее знание на основе конструктивного теория обучения, может точно выразить свои мысли, умеет делать выводы, оценивать друг друга, умеет мыслить критически, быть человеком, который способен быть лидером. И нет сомнений, что этот человек будет сформирован. Научить пользоваться методома «Критического мышления» и реализовать их оптимальным способом. Цель: Довести мысль, что будущее нашего государства зависит от высококвалифицированных учителей, воспитывающих сформированную личность, умеющий мыслить критически, способные к лидерсву и профессионализму. Relevance: There will be no doubt that a student who has been educated on the basis of the theory of critical learning becomes a person who can freely hold himself, Express thoughts accurately, think critically, draw conclusions, evaluate each other, become a leader. Consequently, the improvement of a competitive personality, taking into account the talent and talent of the child, through the effective and rational implementation of these approaches is the responsibility of the teacher. Purpose: The future of the country-school children the education of a competitive personality today deep knowledge, professional enterprising, highly qualified teachers thought that in connection with the delivery
Keywords: Сындарлы оқыту; шығармашылық жұмыс; қызығушылық; стратегиялар; тиімді; мұғалім; Критическая тренировка; творческая работа; интересы; стратегии; ффективный; учитель; constructive learning; creative work; interest; strategy; teacher