Ы.АЛТЫНСАРИННІҢ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ИДЕЯЛАРЫ ЖАҢА ЗАМАННЫҢ ҮНДЕСТІГІ - Космаганбетова, Г.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Өзектілігі және мақсаты. Ұлы ұстаз – Ыбырай Алтынсариннің педагогикалық идеялары қазіргі заманда да өзінің өзектілігін жоғалтпағаны айқын кӛрінеді. Ыбырай Алтынсариннің өмірі мен шығармашылық жолы, өмірбаянының жеке беттері, философиялық және педагогикалық көзқарас-тарының жеке аспектілері ерекше қызығушылық тудыруы және қазіргі заманғы тұлғаның рухани–адамгершілік дамуы туралы баяндалады.
Keywords: педагогика; адамгершілік; ағартушылық; идеялар; қамқорлық