ЗАМАНАУИ БІЛІМ БЕРУДЕ ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТЫ ДАМЫТУ – ПАРЫЗЫМЫЗ - Аханова, А.Н.; Дүйсенова, А.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада мектептегі ұлттық құндылықты оқушылар бойына сіңіру жолдары сөз болады. Әлеуметтік педагог пен логопедтің қосатын үлесі баяндалады. Баланың бойындағы ар–ұяты, ақыл–ойы, адамгершілігі, басқа адамдармен қарым–қатынасы, мәдениеттілігі жанұядан алынады. Ата көрген – оқ жонар, ана көрген – тон пішер деген қазақ мақалына назар аударылады. Сондықтан авторлар отбасының, ата–ананың бала тәрбиесіндегі рөлін ашып көрсеткен.
Keywords: отбасы; құндылық; заманауи; тәрбие; адамгершілік