АПРИОРЛЫҚ БАҒАЛАУ - Алипбаев, Т.Б.; Байманқұлов, Ə.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада біртекті топырақтың диффузия коэффициентін анықтаудың дифференциалды мəселесін шешу үшін априорлық бағалауды алудың бір нұсқасы келтірілген. Априорлық бағалау топырақтың термофизикалық параметрлерін зерттеудің дамыған итерациялық əдістерінің математикалық қасиеттерін негіздеуде маңызды рөл атқарады.