ҚҰНДЫЛЫҚТАРҒА НЕГІЗДЕЛГЕН БІЛІМ БЕРУ ОРТАСЫН ҚҰРУДАҒЫ ГЕЙМИФИКАЦИЯНЫҢ РӨЛІ - Абдимоминова, Д.К.; Омарова, Д.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бүгінгі күннің білім беру жағдайында тек оқыту ғана емес, сонымен қатар оқушылардың моральдық–этикалық құндылықтарын қалыптастыру маңызды міндет болып табылады. Құрмет, жауапкершілік және эмпатияны тәрбиелеуде мектеп және басқа білім беру мекемелері шешуші рөл атқарады.Осы мақсатты жүзеге асыруға ықпал ететін инновациялық тәсілдердің бірі–геймификация. Оқу үрдісіне ойын элементтерін енгізу – оқу дағдылары мен әлеуметтік құндылықтар қалыптасатын қауіпсіз және қолдау ортасын құруға көмектеседі.
Keywords: геймификация; құндылықтар; білім беру; әдістер