ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ ҚАЗАҚ ХАЛҚЫНЫҢ БІЛІМ АЛУЫНА ҚОСҚАН ҮЛЕСІ - Жумабаева, С.А.; Сакупжанова, Ж.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада қоғам дамуымен үнемі өзгеріп отыратын үздіксіз білім беру мəселелерінің Ыбырай Алтынсарин дəуірінің құндылықтарымен сабақтастығы көрсетілген.Мақала қазақтың көрнекті педагогы жəне ағартушысы Ыбырай Алтынсариннің 180 жылдығына арналған. Мұнда Алтынсариннің өмірі мен қызметі туралы өмірбаяндық мəліметтер келтіріледі. Бұл мақалада мектептегі оқу-тəрбие жұмысы процесінде «Ұлы адамдардың өмірінен» бағдарламасын жүзеге асырудың мысалдары келтірілген.
Keywords: Ыбырай Алтынсарин; білім; үздіксіз білім беру; Ыбырай Алтынсариннің еңбектері; құндылығы; білім мазмұны; білім мазмұнын жаңарту; мұғалімнің кəсіби қызметі; оқулықтарды зерттеу