ТОРҒАЙ ƏНДЕРІНІҢ ӨСКЕЛЕҢ ҰРПАҚҚА БЕРЕР ТƏРБИЕЛІК МƏНІ - Амирхамзин, Н.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2020)
Берілген мақала Қостанай облысы төңірегіндегі қасиетті Торғай өлкесінің танымал əндерін жинақтауға арналған. Көптеген танымал əндердің өскелең ұрпаққа берер тəрбиелік мəні ашылған. Бірнеше Торғай композиторларының өмірі мен шығармашылығы жайлы деректер жиналған. Торғайдың табиғатына сай келетін, туған жерге арналған керемет əндер арқылы өскелең ұрпаққа патриоттық тəрбие беру мəселесі зерттелген.
Keywords: Торғай өлкесі; əндер; композиторлар; ақындар; музыкалық тəрбие